Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel İdare'den Erdeke 450 bin lira

Özel İdare

Balıkesir İl Özel İdarenin 2012 yılı yatırım bütçesinden 17 milyon liranın 2.6sını bulan 450 bin lira Erdekteki yatırımlara ayrılıyor. Balıkesir İl Genel Meclisinde yaklaşık 1 aydır görüşülmeye devam eden İl Özel İdaresi 2012 yılı bütçesi...

Balıkesir İl Özel İdarenin 2012 yılı yatırım bütçesinden 17 milyon liranın % 2.6`sını bulan 450 bin lira Erdek`teki yatırımlara ayrılıyor.
Balıkesir İl Genel Meclisi`nde yaklaşık 1 aydır görüşülmeye devam eden İl Özel İdaresi 2012 yılı bütçesi hafta içinde gerçekleştirilen oylama ile son buldu. 66 milyon gelir, 70 milyon 700 bin TL gider ve 4 milyon 700 bin TL borçlanma ile gerçekleşen bütçe CHP ve MHP`nin ret oyuna karşılık AKP`li üyelerin evet oyuyla kabul edildi. Bütçe ile ilgili müzakerelerde ise muhalefet partileri bütçeyi kıyasıya eleştirdi.
62 il genel meclis üyesinin görev yaptığı Balıkesir İl Genel Meclisinde 34 AK Partili ve 2 Demokrat Partili il genel meclis üyelerince, oy çokluğuyla kabul edilen 2012 yılı Balıkesir İl Özel İdare toplam bütçesi 70 milyon 700 bin lira olarak belirlendi. Bütçeye, CHP`li 18 ve MHP`li 8 üye ise ret oyu verdi.
Balıkesir İl Özel İdare bütçesinin kabul edilmesini takiben, Balıkesir`e bağlı ilçelere yatırımlar için ayrılan 17 milyon liralık ödenekten, gazetemiz muhabirinin İl Genel Meclis Üyesi Onay`a yönelttiği `Erdek yatırım bütçesinden ne kadar istifade edecek?` sorusuna cevap veren AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, 17 milyon liralık yatırım bütçe rakamından ilçemize % 2.6 oranına isabet eden 450 bin liralık bir ödeneğin istifade edebileceği müjdesini verdi.
2012 yılı yatırım bütçesinden, Erdek ağırlıklı olarak yol yapımlarında faydalanacak şeklinde konuşmasını sürdüren Onay, "ilk etapta Narlı Köyü-İlhan Köyü-Doğanlar Köyü arasındaki yol onarımı ve bu yol üzerinde sanat yapıları (köprü-menfez vb.) yapılacak. Yine, Ocaklar Beldesi ile Turan Köy arasında ulaşımı sağlayan karayolu üzerinde köprü-menfez isteyen bir noktaya sanat yapısı, Narlı Köyü`ne yeni bir fosseptik kuyu yapılacaktır" dedi.
2012 yatırım bütçesinden, Erdek merkezde, tarımsal alanların sulanabilmesinin de hedeflendiğini bildiren Onay, Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile birlikte yapılacak çalışmalar eşliğinde, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı`nın talebi doğrultusunda, tarımsal amaçlı sulamada kullanılmak üzere kendilerine zeytinlik alanların sulanmasında kullanılacak, sulama borular kazandırılacaktır şeklinde konuştu.
İl Özel İdare yatırım bütçesi çerçevesinde, Erdek`in, milli eğitim payı olarak ta istifade edeceğinin altını çizen Onay, "ilçemizdeki okulların bakım ve onarımları için, bütçeden ödenek ayrılmasının planlandığını söyleyip, ayrıca KÖYDES yatırım programı belirlendiğinde ise, tüm köylerimizle ilgili ihtiyaç arz eden eksikliklerin KÖYDES`ten gelecek ödeneklerle tamamlanmasına çalışılacaktır diye sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli